Expozitia de Caricatura: "DICTATORII RÂSULUI", VIN LA PARLAMENT ! - PALATUL PARLAMENTULUI-Foaierul Senatului României/ RETROSPECTIVA-Portrete/ PLIANT

  • MINISTERUL CULTURII, CULTELOR SI PATRIMONIULUI NATIONAL
  • DIRECTIA JUDETEANA PENTRU CULTURA, CULTE SI PATRIMONIUL CULTURAL NATIONAL CALARASI
  • FEDERATIA ORGANIZATIILOR CARICATURISTILOR - "FECO" ROMÂNIA
  • SENATUL ROMÂNIEI

E 1 APRILIE, DAR NU E PACALEALA !

Miercuri, 1 Aprilie 2009 va avea loc un eveniment unic pâna acum:

FESTIVALUL MONDIAL DE UMOR "DICTATORII RÂSULUI" - CALARASI, ROMÂNIA

VERNISAJUL EXPOZITIEI

"DICTATORII RÂSULUI" VIN LA PARLAMENT !

care va fi deschisa la PALATUL PARLAMENTULUI - Foaierul Senatului României.

Vor fi prezenti parlamentari, umoristi ("dictatorii râsului"), ziaristi, public...

Miercuri, 1 Aprilie 2009, ora 13.00

 ________________________________________________________________________

EVENIMENT !

Expozitia Festivalului Mondial de Umor “DICTATORII RÂSULUI”
de la Calarasi - in Parlamentul României

      In cadrul proiectelor ce se desfasoara in Festivalul Mondial de Umor “DICTATORII RÂSULUI” – Calarasi, România - in ziua de 1 AprilieEXPOZITIE speciala a fost vernisata la Palatul Parlamentului – Foaierul Senatului României
      Inaugurata nu intâmplator de 1 Aprilie – Ziua pacalelilor – expozitia a reunit, pentru prima oara, o RETROSPECTIVA a Sectiunii PORTRET din cadrul Festivalului la care participa peste 200 dintre cei mai mari caricaturisti din peste 60 de tari de pe toate continentele.
      Retrospectivei i s-au aduaugat lucrari oferite special Festivalului de catre importanti caricaturisti din România cu portrete ale personajelor politice actuale, inclusiv din Parlamentul României.
      Expozitia a fost vizitata de numeroase personalitati ale politicii nationale sau locale, remarcându-se prezenta tuturor conducatorilor importanti ai judetului Calarasi: Presedintele Consiliului Judetean - Raducu Filipescu; Prefectul Judetului Calarasi - Lilian Ostropel; Subprefectul Judetului - Cornel Coman; Primarul municipului Calarasi - Nicolae Dragu; seful Politiei Judetului Calarasi - comisar sef Alexandru Sohan; Protoiereul de Calarasi - Eugen Barz; conducatorii institutiilor culturale, numerosi oameni de cultura...
      Au fost prezenti peste 40 dintre cei mai mari caricaturisti români, unii dintre ei organizând ateliere cu portrete ad-hoc ale personalitatilor prezente.
      Un moment filmat de toate televiziunile a fost acela in care cunoscutul comentator sportiv si actual senator, Cristian Topescu si celebrul Silviu Prigoana, acum in calitate de deputat au vizitat expozitia, oferindu-li-se si realizându-li-se pe loc portrete.
      Momentul cel mai asteptat a fost acela al prezentei Presedintelului Senatului, Mircea Geoana care practic a inaugurat Expozitia, vizitând-o alaturi de un grup foarte consistent de televiziuni si jurnalisti.
      Presedintele Senatului a declarat:
„Este un lucru minunat si o reusita pentru care va adresez felicitari ! Intr-adevar, prin Cultura, un oras cum este Calarasi - a devenit un punct de reper la nivel national si international. Felicitari si domnului senator Constantin Dumitru, chestorul Senatului care a fost un adevarat coorganizator al acestui eveniment. Este o bucurie si pentru noi, parlamentarii români, iar caricaturile pe care mi le-ati oferit le voi arata sotiei mele sa vad daca ma recunoaste si daca asta si-a dorit sa iasa? !" 
  EXPOZITIA este deschisa si a fost vizitata inca din prima zi de o delegatie a Crucii Rosii Internationale, urmând a fi vazuta si de alte personalitati care vor veni la Palatul Parlamentului !

 


Bijuterii Deosebite

 Noutăţi - pe scurt
Anunt MC - Apel la candidaturi pentru selectarea expertilor pentru actiunea CAPITALE CULTURALE EUROPENE in vederea constituirii unei baze de date din care sa fie ales Juriul European (perioada 2020–2033)
AVIZ SPECIFIC FAVORABIL Nr. 362/01.09.2014 - Dinu Maria, Marin Ioana, Cornaciu Mariana, Martin Margareta - vanzare teren extravilan com. Borcea, conform Legii 17/2014
AVIZ SPECIFIC FAVORABIL Nr. 361/01.09.2014 - Dinu Gigi - vanzare teren extravilan com. Borcea, conform Legii 17/2014
» Lista completă a noutătilor
Ultima actualizare: 01.09.2014
» Lista completă