Expozitia de Caricatura: "DICTATORII RÂSULUI", VIN LA PARLAMENT ! - PALATUL PARLAMENTULUI-Foaierul Senatului României/ RETROSPECTIVA-Portrete/ PLIANT

  • MINISTERUL CULTURII, CULTELOR SI PATRIMONIULUI NATIONAL
  • DIRECTIA JUDETEANA PENTRU CULTURA, CULTE SI PATRIMONIUL CULTURAL NATIONAL CALARASI
  • FEDERATIA ORGANIZATIILOR CARICATURISTILOR - "FECO" ROMÂNIA
  • SENATUL ROMÂNIEI

E 1 APRILIE, DAR NU E PACALEALA !

Miercuri, 1 Aprilie 2009 va avea loc un eveniment unic pâna acum:

FESTIVALUL MONDIAL DE UMOR "DICTATORII RÂSULUI" - CALARASI, ROMÂNIA

VERNISAJUL EXPOZITIEI

"DICTATORII RÂSULUI" VIN LA PARLAMENT !

care va fi deschisa la PALATUL PARLAMENTULUI - Foaierul Senatului României.

Vor fi prezenti parlamentari, umoristi ("dictatorii râsului"), ziaristi, public...

Miercuri, 1 Aprilie 2009, ora 13.00

 ________________________________________________________________________

EVENIMENT !

Expozitia Festivalului Mondial de Umor “DICTATORII RÂSULUI”
de la Calarasi - in Parlamentul României

      In cadrul proiectelor ce se desfasoara in Festivalul Mondial de Umor “DICTATORII RÂSULUI” – Calarasi, România - in ziua de 1 AprilieEXPOZITIE speciala a fost vernisata la Palatul Parlamentului – Foaierul Senatului României
      Inaugurata nu intâmplator de 1 Aprilie – Ziua pacalelilor – expozitia a reunit, pentru prima oara, o RETROSPECTIVA a Sectiunii PORTRET din cadrul Festivalului la care participa peste 200 dintre cei mai mari caricaturisti din peste 60 de tari de pe toate continentele.
      Retrospectivei i s-au aduaugat lucrari oferite special Festivalului de catre importanti caricaturisti din România cu portrete ale personajelor politice actuale, inclusiv din Parlamentul României.
      Expozitia a fost vizitata de numeroase personalitati ale politicii nationale sau locale, remarcându-se prezenta tuturor conducatorilor importanti ai judetului Calarasi: Presedintele Consiliului Judetean - Raducu Filipescu; Prefectul Judetului Calarasi - Lilian Ostropel; Subprefectul Judetului - Cornel Coman; Primarul municipului Calarasi - Nicolae Dragu; seful Politiei Judetului Calarasi - comisar sef Alexandru Sohan; Protoiereul de Calarasi - Eugen Barz; conducatorii institutiilor culturale, numerosi oameni de cultura...
      Au fost prezenti peste 40 dintre cei mai mari caricaturisti români, unii dintre ei organizând ateliere cu portrete ad-hoc ale personalitatilor prezente.
      Un moment filmat de toate televiziunile a fost acela in care cunoscutul comentator sportiv si actual senator, Cristian Topescu si celebrul Silviu Prigoana, acum in calitate de deputat au vizitat expozitia, oferindu-li-se si realizându-li-se pe loc portrete.
      Momentul cel mai asteptat a fost acela al prezentei Presedintelului Senatului, Mircea Geoana care practic a inaugurat Expozitia, vizitând-o alaturi de un grup foarte consistent de televiziuni si jurnalisti.
      Presedintele Senatului a declarat:
„Este un lucru minunat si o reusita pentru care va adresez felicitari ! Intr-adevar, prin Cultura, un oras cum este Calarasi - a devenit un punct de reper la nivel national si international. Felicitari si domnului senator Constantin Dumitru, chestorul Senatului care a fost un adevarat coorganizator al acestui eveniment. Este o bucurie si pentru noi, parlamentarii români, iar caricaturile pe care mi le-ati oferit le voi arata sotiei mele sa vad daca ma recunoaste si daca asta si-a dorit sa iasa? !" 
  EXPOZITIA este deschisa si a fost vizitata inca din prima zi de o delegatie a Crucii Rosii Internationale, urmând a fi vazuta si de alte personalitati care vor veni la Palatul Parlamentului !

 


Bijuterii Deosebite

 Noutăţi - pe scurt
Comunicat MINISTERUL CULTURII – Instructiune nr. 2 / 08.04.2016 privind regimul descoperirilor arheologice întâmplătoare !
RAPORT DE EVALUARE a implementarii Legii nr. 544 / 2001, in anul 2015, la nivelul DJC
ANUNT PUBLIC Ministerul Culturii: Lansarea Programului ACCES – Sesiune de finantare / Termen depunere dosare: 24 aprilie 2016
» Lista completă a noutătilor
Ultima actualizare: 27.05.2016
» Lista completă